Υπεγράφη η ΚΥΑ για το αεροδρόμιο της Τρίπολης

apofasi gia aerodromio

apofasi gia aerodromio

Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Εθνικής Άμυνας, βάσει της οποίας το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης παραχωρείται και για πολιτική χρήση.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση, δήλωσε πως “υποδεχόμαστε με χαρά την εξέλιξη αυτή, που ήλθε ως επιστέγασμα των μεθοδευμένων πρωτοβουλιών μας της τελευταίας τριετίας. Άλλο ένα έργο-σημαία που θα βάλει τις βάσεις για συλλογική και ατομική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο παίρνει το δρόμο του και αυτό μας καθιστά εξαιρετικά αισιόδοξους για το μέλλον της περιφέρειάς μας”.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τατούλης, μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει την περιφέρεια ή τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός αεροδρομίου low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics.

“Με αυτόν τον τρόπο”, εκτιμά ο περιφερειάρχης, “η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φθηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με τη δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων”.