Υπεγράφη η μελέτη του Νέου Μουσείου Σπάρτης: Ζητούμενο πλέον η χρηματοδότηση

Υπεγράφη χθες (16/6) στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το συμφωνητικό ανάθεσης εκπόνησης της οριστικής μελέτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, συνολικού ποσού 2.133.995,72 ευρώ.

Τη μελέτη θα αναλάβει το μελετητικό σχήμα Σπυρίδων Μουντριχας – Taulant Tozaj (αρχιτεκτονικά γραφεία MOR – Architects και EP Architects) που κέρδισε πέρυσι ανάμεσα σε 43 προτάσεις το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων που διοργάνωσε η Περιφέρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της υπόθεσης δήλωσε πως “το σημερινό γεγονός αποτελεί σταθμό στην διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και 25 χρόνια για την ανέγερση του νέου μουσείου. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια η ολοκλήρωση της μακρόχρονης πορεία να είναι όσο το δυνατόν σύντομη και επιτυχής”.

Έξαλλου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε ευγνωμοσύνη σε όσους βοήθησαν έως σήμερα και υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το δεύτερο μεγάλο βήμα, η χρηματοδότηση του έργου, να ευοδωθεί και να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Δούκα, ο κ. Νίκας είπε πως “ο δήμαρχος και πρώην υπουργός γνωρίζει ότι χρήματα έχουμε, ικανότητα και διοικητικούς μηχανισμούς απορόφησής τους δεν έχουμε” για να συμπληρώσει πως “τελειώνει το ΕΣΠΑ και είμαστε πανελλαδικά στο 30% της απορρόφησης”.