Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το κτίριο Μπασουράκου

ktirio Mpasourakou (1)

Την έγκριση υποβολής πρότασης αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα για το έργο “Σχέδιο δράσης βιοκλιματικής αποκατάστασης κτιρίου Μπασουράκου – Πολυχώρος Σκάλα Λακωνίας”.

Η πρόταση υπεβλήθη στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ύστερα από σχετική πρόσκληση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης με έως 2,5 εκατ. ευρώ έργων δημιουργικής επανάχρησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του από το 2013 είχε εγκρίνει την οριστική μελέτη του έργου, η οποία υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Υπηρεσία Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ευρώτα σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το κτίριο Μπασουράκου προβλέπεται να μετατραπεί σε έναν πολυχώρο όπου θα περιλαμβάνονται αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα εκθέσεων αγροτικών προϊόντων και εξοπλισμού, καθώς και χώροι γραφείων.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τον αστικό ιστό της Σκάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.