“Υπονομεύουν τη συνεργασία” απαντά ο Βέρδος στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο

Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας έδωσε ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος σχετικά με το περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα 13/7 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη νέα ΚΑΠ 2021-2027 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, ανάμεσα στον δήμαρχο και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλη Βρουλίτη. Ο σύλλογος είχε χαρακτηρίσει ως“απαράδεκτη και τραμπουκική τη στάση του δημάρχου, ο οποίος κατά την παρέμβαση του γραμματέα της ΟΑΣΠΠ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του απαιτώντας του να σταματήσει να μιλάει κλείνοντας του το μικρόφωνο”.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βέρδος απαντά τα εξής:

“Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τις μεταρρυθμίσεις που επιφέρει η νέα ΚΑΠ 2021-2027. Στην ημερίδα, πλην των υπηρεσιακών παραγόντων και των πολιτικών προσώπων, ήταν αυστηρώς προσκεκλημένοι και με προσωπική πρόσκληση λόγω Covid-19 και υποδείξεων του υπουργείου, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.

Ωστόσο, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, εμφανίστηκε ομάδα ατόμων και μέλη της επιτροπής αγώνα κατά του έργου διαχείρισης απορριμμάτων ΣΔΙΤ που ζήτησαν να επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η πρότασή τους έγινε δεκτή από το δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο, αλλά στη συνέχεια οι ίδιοι εισήλθαν βίαια στην αίθουσα, παρέκαμψαν το πρόγραμμα και με προκλητικό και επιθετικό τρόπο κατέλαβαν το βήμα και εξαπέλυσαν επίθεση κατά παντός, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια ευπρέπειας, τάξης και σεβασμού σε αρχές, πρόσωπα και θεσμούς. Τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα. Έχουν σκοπό να αμαυρώσουν το κύρος των θεσμών, υπονομεύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή για συνεργασία και υποσκάπτουν τις πρωτοβουλίες της. Τέλος, με τις δηλώσεις τους πυροδοτούν κλίμα έντασης και αντιπαλότητας που εξυπηρετεί άλλους πολιτικούς κύκλους και στενά μικροκομματικά συμφέροντα που δεν στηρίζουν τα συμφέροντα των αγροτών και φυσικά των δημοτών του δήμου Ευρώτα”.