Υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης ο Π. Κουμουνδούρος

Anasa front

ANASA Spartis

Το βράδυ της Κυριακής 2/2, στο ξενοδοχείο “Sparta Inn” ολοκληρώθηκαν οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αυτοδιοίκηση, με την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Σπάρτης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Μέσα από μια μακρά συλλογική διαδικασία, επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος επελέγη ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος, συνδικαλιστής αγωνιστής κατά των μνημονιακών πολιτικών.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΑΝ.Α.Σ.Α. αναφέρει πως ως δημοτική κίνηση “επιδιώκει να αποτελέσει μια διαφορετική δύναμη που έχει ως αίτημα την πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους μέσα από έναν άλλο αυτοδιοικητικό χάρτη, δημοκρατικό στις προβλέψεις του, με τον πολίτη στο επίκεντρο και με επαρκείς πόρους που θα εξασφαλίσει μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση. Γιατί με το σημερινό «καλλικρατικό» θεσμικό πλαίσιο εγκαθιδρύεται ένα κάθετο σύστημα διοίκησης ως συνέχεια του κρατικού μηχανισμού που μπορεί να οδηγήσει την αυτοδιοίκηση ακόμα πιο πίσω από το άσχημο σημείο που βρίσκεται, μετατρέποντας τους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς σε διοικητικούς μηχανισμούς διεκπεραίωσης απλών γραφειοκρατικών ή διαχειριστικών υποθέσεων του κράτους. Τον προσεχή Μάιο η νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της διευρυμένης Σπάρτης, με τους πρωτοφανείς δυσμενείς όρους λειτουργίας του δήμου και της κοινωνίας, που καθορίστηκαν από τα οικονομικά μέτρα του μνημονίου της «τρόικας».

Καλούμε λοιπόν τους δημότες μας να στηρίξουν και να ενισχύσουν τη νέα προσπάθεια που γεννήθηκε στοδήμο μας.

Ξεκινήσαμε να φέρουμε τα πάνω κάτω και θα αγωνιστούμε για μια πραγματικά λαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση.

Θα τα καταφέρουμε με τη στήριξη των συμπολιτών μας”.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

Γεννήθηκε το 1962. Από τότε ζει και κατοικεί στην Τρύπη και τη Σπάρτη. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Σήμερα είναι εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης. Τελείωσε το σχολείο στη Σπάρτη και σπούδασε στο ΤΕΙ Σερρών τεχνολόγος μηχανολόγος μηχανικός.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία. Από το 2001 εργάζεται στη δημόσια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στο μαθητικό κίνημα στη Σπάρτη. Στη συνέχεια στο φοιτητικό κίνημα επί σειρά ετών, στο προεδρείο του Φοιτητικού Συλλόγου, ενώ υπήρξε εκπρόσωπος των φοιτητών στη διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών.

Από το 2003 συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων στο νομό μας. Εκλέγεται στο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών και στο προεδρείο του επί σειρά ετών.

Μέσα από το Κοινωνικό Φόρουμ παίρνει μέρος στο Κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης, μιας και από τα μαθητικά του χρόνια είναι ενεργό μέλος του Κινήματος Ειρήνης και Αφοπλισμού, αλλά και του Αντιφασιστικού Κινήματος.

Με άποψη και ενεργή συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Πρωτοβουλίας Πολιτών στις νομαρχιακές εκλογές και της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές.

Συμμετείχε επίσης ενεργά στις δράσεις της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης, όπως και όλων των κινήσεων που αγωνίζονταν για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία.

Είναι, τέλος, άνθρωπος με βαθιά πίστη στις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και στο ρόλο τις τοπικής αυτοδιοίκησης, και μέλος της ΑΝ.Α.Σ.Α.