Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Λιρά Μονεμβασίας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή των Ταλάντων, Αγίου Νικολάου και Λιρών του δήμου Μονεμβασίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, οχήματα, μηχανήματα και εξοπλισμός του δήμου Μονεμβασίας χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο της φωτιάς, ενώ και ο δήμος Ευρώτα διέθεσε μία υδροφόρα.

Fotia Lira Monemvasias 1

Το ευτύχημα ήταν ότι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, και σε αυτό βοήθησαν τόσο οι συντονισμένες κινήσεις της πυροσβεστικής, του δήμου, αλλά και πολιτών οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν επιτόπου προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ταλάντων κ. Κώστας Κληρονόμος δήλωσε στο monemvasianews.gr ότι η πρώτη εικόνα δείχνει να έχουν καεί μόνο δασικές εκτάσεις.

φωτό: facebook.com/Νίκος Μαρουλάκος
πηγή: www.monemvasianews.gr