Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Ιουλίου οι διήμεροι διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ποταμιά Λακωνίας, στον χώρο που θα δημιουργηθεί από την εταιρεία του επιχειρηματία Πέτρου Ηλιόπουλου, byPeterandPauls, το πρώτο στην Ελλάδα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με προσανατολισμό το ευ ζην και την ευεξία μέσα από τη φυσική δραστηριότητα.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περιοχή το διήμερο, αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αψήφησαν τη ζέστη και επέδειξαν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και άριστη φυσική κατάσταση, τερματίζοντας στους αγώνες κατηγορίας C2 και C3 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, προσφέροντας δράση και θέαμα.

Τα αποτελέσματα:

Αγώνας C3 – Elite Men

1) Αντωνιάδης Δημήτρης

2) Μιλτιάδης Ανδρέας

3) Μολλά Χαρούν

Αγώνας C3 – Elite Women

1) Φασόη Βαρβάρα

2) Στρουμπούλη Δανάη

3) Στρατηγοπούλου Αλεξάνδρα

Αγώνας C3 – Junior Men

1) Brun Nils

2) Προκοπίδης Πέτρος

3) Ματσάνγκος Αλέξανδρος

Αγώνας C3 – Junior Women

1) Αδάμ Αλεξάνδρα

2) Ζώη Αθηνά

Αγώνας C2 – Elite Men

1) Μιλτιάδης Ανδρέας

2) Αντωνιάδης Δημήτρης

3) Μολλά Χαρούν

Αγώνας C2 – Elite Women

1) Φασόη Βαρβάρα

2) Στρουμπούλη Δανάη

3) Στρατηγοπούλου Αλεξάνδρα

Αγώνας C2 – Junior Men

1) Brun Nils

2) Ματσάνγκος Αλέξανδρος

3) Ζιάκας Βασίλης

Ο κ. Ηλιόπουλος, μέγας χορηγός της εκδήλωσης, δήλωσε εντυπωσιασμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος από τις προσπάθειες και την ενέργεια των αθλητών.

Πριν τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής προηγήθηκε διασυλλογικός αγώνας από τον Σπαρτιατικό, με πολλούς μικρούς αθλητές και αθλήτριες από πολλά αθλητικά σωματεία να γεμίζουν τον χώρο εκκίνησης. Ακολούθησε δωρεάν ποδηλατική βόλτα στον όμορφο δασικό όγκο του Βασιλακίου. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το πανέμορφο φυσικό τοπίο και τις υπέροχες ποδηλατικές διαδρομές μέσα σε αυτό.

Σημαντικότατοι αρωγοί αυτής της προσπάθειας, η πυροσβεστική υπηρεσία Γυθείου, το κέντρο υγείας Γυθείου, οι διασωστικές ομάδες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και οι χαμογελαστοί εθελοντές/φοιτητές από το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την καθηγήτρια κ. Ουρανία Βρόντου να συντονίζει όλες τις ενέργειές τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκφράζεται από την οργανωτική επιτροπή σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του αγώνα, χορηγούς, φορείς υποστήριξης, το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, το δήμο Σπάρτης, την περιφερειακή ενότητα Λακωνίας, τους χορηγούς επικοινωνίας (μεταξύ των οποίων και το laconialive.gr), την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με το τεχνικό προσωπικό της, τους διεθνείς κριτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Συγχαρητήρια τέλος αξίζουν σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την καταπληκτική τους προσπάθεια και τις επιδόσεις.