ΥΛΙΚΑ
⇒ 1 ποτήρι ζάχαρη
⇒ 1 ποτήρι σπορέλαιο
⇒ 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
⇒ 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
⇒ 1 κ.γ. κανέλα
⇒ 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
⇒ 1/2 κ.γ. σόδα
⇒ δύο χούφτες καρύδια κοπανισμένα
⇒ μία χούφτα σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε με ένα σύρμα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Σε άλλο μπολ βάζετε το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα κι ανακατεύετε για να αφρίσει. Ρίχνετε και την κανέλα με το γαρίφαλο.
Προσθέτετε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι, τα καρύδια και τις σταφίδες κι ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζετε το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.