Φεστιβάλ μαθητικού βίντεο στη Σπάρτη

cameraman

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, μέσω του υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του, το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουνίου και ώρα 21.00′ στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου – 2ου ΓΕΛ Σπάρτης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της ΔΔΕ Λακωνίας που συμμετείχαν στο Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων «Μαθητικές Cine…δημιουργίες» να παρουσιάσουν τα μαθητικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, καθώς και διάχυση καλών πρακτικών.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων αποτελεί τη συνέχεια του καινοτόμου εκπαιδευτικού εγχειρήματος που η ΔΔΕ Λακωνίας ξεκίνησε κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 με στόχο οι μαθητές/-τριες να μετατραπούν από θεατές – καταναλωτές εικόνων σε μελετητές – ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στις εικόνες και στον κόσμο που τους/τις περιβάλλει, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες ψηφιακού γραμματισμού. Σε αυτό μετέχουν το 1ο Γυμνάσιο Γυθείου, το 2ο και το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης και τα Γυμνάσια Γερακίου και Μολάων.

Η εκδήλωση της Δευτέρας είναι ανοικτή σε μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και να τιμήσουν έτσι τα παιδιά που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό εγχείρημα.