Φεστιβάλ μαθητικού βίντεο στο Μανουσάκειο

Tο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 21.00′, στην αυλή του Μανουσακείου Μουσείου Αστικού και Λαϊκού Πολιτισμού (Ανανίου 13, Σπάρτη).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού που συμμετείχαν στο Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» να παρουσιάσουν τα μαθητικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, καθώς και διάχυση καλών πρακτικών.

Το Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εγχείρημα που στοχεύει να παράσχει στα παιδιά τη δυνατότητα να μετατραπούν από θεατές – καταναλωτές εικόνων σε μελετητές – ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στις εικόνες και στον κόσμο που τα περιβάλλει, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες ψηφιακού γραμματισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.