Φεστιβάλ ταινιών τρόμου στο Παλιό Μεταξουργείο

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Παλιό Μεταξουργείο (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 29-31) θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή τον εορτασμό του Χάλοουιν, φεστιβάλ ταινιών τρόμου. Η εκδήλωση ξεκινά στις 21.00′ και η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Χάλοουιν αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day). Το Χάλοουιν (Halloween) συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων, καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία -και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό- είναι στο ζενίθ.

Στο Παλιό Μεταξουργείο θα εμφανιστούν ζωντανοί και φυσικά νεκροί, πνεύματα του καλού και φυσικά πνεύματα του κακού, αράχνες, ανεξιχνίαστες υποθέσεις, καθώς και ένας τρομακτικός… μπουφές!