Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 105 ετών από την εκδημία του μεγάλου μας πεζογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου, το Μουσικό Σχολείο, τη Λέσχη Ανάγνωσης (παράρτημα Σπάρτης) και το Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης διοργανώνουν φιλολογικό μνημόσυνο αφιερωμένο στον «άγιο» των νεοελληνικών γραμμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και ώρα 19.00′ στο χώρο του αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης (2ος όροφος).

Κατά την εκδήλωση θα προβληθεί σύντομο ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας πεζογράφου, ενώ μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας, εθελοντές εκπαιδευτικοί και φίλοι της βιβλιοθήκης θα διαβάσουν αποσπάσματα από χριστουγεννιάτικα – εορταστικά διηγήματα του σκιαθίτη -με λακωνικές καταβολές από την πλευρά της μητέρας- συγγραφέα.

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, που περιλαμβάνει και σύντομα αποσπάσματα από έργα του μεγάλου λάκωνα μουσικού Πέτρου Λαμπαδάριου του Πελοποννήσιου, επιμελούνται οι μουσικοί π. Ιώβ Κουμούτσης (βιολί) και Κατερίνα Πάτσιου (κανονάκι).