Φοιτητές Ιατρικής για άλλο ένα καλοκαίρι στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιατρική Απόβαση – 2019”, φοιτητές από όλες τις ιατρικές σχολές της χώρας εκπαιδεύονται και συνδράμουν το δύσκολο έργο του κέντρου υγείας Αρεόπολης για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

Το εθελοντικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των μονάδων υγείας (γενικών νοσοκομείων, κέντρων υγείας, πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές ιατρικής.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί επίσης στην εκπαίδευση των φοιτητών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι μελλοντικοί ιατροί έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης τουριστών και παραθεριστών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των πανεπιστημιακών κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου, στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΥ Αρεόπολης είναι το μοναδικό κέντρο υγείας στη νότια Πελοπόννησο που διαχρονικά εκπαιδεύει φοιτητές σε συνεργασία με τις ιατρικές σχολές της χώρας.