Φυτεία “με τα όλα της” καλλιεργούσαν οι δύο συλληφθέντες στον Ταΰγετο

Φυτεία με 640 δενδύλια, το ύψος των οποίων έφθανε τα δύο μέτρα, καλλιεργούσαν οι δύο κακοποιοί που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (21/7) σε δύσβατη δασική περιοχή του Ταϋγέτου. Η φυτεία εκτεινόταν σε τρία επίπεδα, με δύο εγκαταστάσεις αποξήρανσης, με μεγάλη δεξαμενή νερού, λάστιχα ποτίσματος και αρδευτικό σύστημα που συνδεόταν με κοντινό ποτάμι.

Επιπλέον, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει μέσα στην φυτεία δύο σκηνές με κρεβάτια, καναπέ και οικιακό εξοπλισμό, ενώ είχαν και τρόφιμα, που τους επέτρεπαν μακρά παραμονή τους στο χώρο.

Στον τόπο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού, 604 γραμ. κάνναβης, ζυγαριά, λάστιχα ποτίσματος καθώς και εξοπλισμός για την καλλιέργεια ναρκωτικών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου σε ένα εκατ. ευρώ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, ο ένας από τους δράστες, λίγο πριν την σύλληψή του, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Οι αστυνομικοί αφόπλισαν τον δράστη και κατάσχεσαν επιτόπου το πιστόλι που χρησιμοποίησε εναντίον τους, μια γεμιστήρα καθώς και 13 φυσίγγια των 9mm.

Ακόμα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα άκρα (όχι από πυροβολισμούς) και μεταφέρθηκαν ομοίως στο νοσοκομείο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και βιαιοπραγία κατά υπαλλήλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Την προανάκριση ενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πατρών.