Διαγωνισμός φωτογραφίας στα Τσίντζινα

Ο Σύλλογος «Τα Τσίντζινα» προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ό,τι μας άφησε ο χρόνος και δεν άγγιξε ο άνθρωπος».

Το ορεινό χωριό του Πάρνωνα, ο άλλοτε θερινός τόπος διαμονής των κατοίκων Γκοριτσάς και Ζούπαινας, τα Τσίντζινα, είναι σήμερα ένας αγαπημένος παραθεριστικός οικισμός για όσους διαθέτουν ένα σπίτι εκεί. Έχει επίσης εξελιχθεί σ’ έναν δημοφιλή προορισμό ολιγοήμερων εξορμήσεων για λάτρεις του βουνού και της φύσης από όλα τα μέρη του κόσμου. Τα περισσότερα παλιά πέτρινα κτίσματα έχουν παραδοσιακό χαρακτήρα, έχοντας όμως υποστεί συντήρηση για να προσαρμοστούν στην άνεση και τη λειτουργικότητα της σύγχρονης διαβίωσης. Νέα επίσης έχουν οικοδομηθεί, ενώ επεμβάσεις εκσυγχρονισμού και εξωραϊσμού έχουν γίνει και στην κεντρική πλατεία, σε δρόμους και σε καλντερίμια.

Ωστόσο, ο παρατηρητικός περιπατητής θα μπορούσε να εντοπίσει αντικείμενα και γωνιές που έχουν μείνει απείραχτα από τον άνθρωπο στο πέρασμα του χρόνου κι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από άλλες εποχές μέχρι και σήμερα. Σπίτια, παλιές κεραμοσκεπές, παραθυρόφυλλα και πόρτες που επαναχρησιμοποιήθηκαν όπως ήταν σε ανακαινισμένα οικήματα, πέτρινοι τοίχοι, μοναχικές αυλές, φούρνοι, ίχνη από καλντερίμια, περάσματα μέσα από τα ρέματα που διασχίζουν το χωριό, ίχνη νερόμυλων, γεφύρια, βρύσες. Όλα αυτά και άλλα που πιθανόν θα ανακαλύψουν οι διαγωνιζόμενοι φωτογράφοι περιμένουν να αποτυπωθούν από το φακό τους (φωτογραφική μηχανή ή κάμερα κινητού τηλεφώνου).

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο Τσίντζινα Party on the Rocks. Πρώτο βραβείο είναι μία φωτογραφική μηχανή, δεύτερο και τρίτο βραβείο δώρο ποτό στο πάρτυ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν έως τα μεσάνυχτα της 31ης Ιουλίου τις φωτογραφίες τους (έως τρεις ο κάθε διαγωνιζόμενος) στην ηλεκτρονική διεύθυνση tsintzinanews@gmail.com, με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό φωτογραφίας» και το ονοματεπώνυμό τους. Προδιαγραφές φωτογραφιών: αρχείο jpg – διαστάσεις: 1024×768 pixels – ανάλυση: 300 dpi.

Όλες οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του πάρτυ.

Διευκρινίζεται ότι:
– Τα δικαιώματα των φωτογραφιών που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό παραχωρούνται αυτόματα στον περιβαλλοντικό, εξωραϊστικό και πολιτιστικό σύλλογο «Τα Τσίντζινα» για κάθε χρήση.

– Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

– Όλες οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα κριθούν ισότιμα βάσει της πρωτοτυπίας επιλογής του θέματος μέσα στο πλαίσιο της περιγραφής που δόθηκε, της πρωτοτυπίας της απόδοσής του, αλλά και της συνολικής ποιότητας του φωτογραφικού αποτελέσματος.