Φόβοι για εκτίναξη της ανεργίας στη Λακωνία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Τηλεφωνική επικοινωνία και συζήτηση είχε χθες το βράδυ ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννη Παναρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, έγινε εκτίμηση της κατάστασης της οικονομίας στην Πελοπόννησο και τη Λακωνία ειδικότερα, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19. Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, την εστίαση, την μεταποίηση, την οικοδομική δραστηριότητα και όλους τους κλάδους του εμπορίου.

Ο κ. Παναρίτης εξέφρασε τους φόβους του για εκτίναξη της ανεργίας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αναφέρθηκε επίσης στην καλή πορεία μόνο των πορτοκαλιών. Επισήμανε ότι χρειάζεται ένα μεγάλο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας και “κούρεμα” οφειλών, που συσσωρεύονται ήδη στις επιχειρήσεις, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων βασίζει την ρευστότητά του στις εισπράξεις της ημέρας.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση είναι ελάχιστα και αποσπασματικά. Τόσο ο αγροτικός τομέας, όσο και οι επιχειρήσεις, χρειάζονται δραστικότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα στήριξης. Όσο οι μέρες περνούν, τόσο φαίνεται να βαθαίνει η οικονομική κρίση και αυτά που σήμερα μπορεί να φαίνονται ικανοποιητικά, σε λίγες ημέρες θα είναι ξεπερασμένα.