Φώναξαν δυναμικό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από την “καρδιά” της Σπάρτης

“Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και τα συνδικάτα!” ακούστηκε και στη Σπάρτη, την ώρα που στη βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση και ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου. Στο κάλεσμα που απηύθυναν το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας και η ΔΑΣ (παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας) ανταποκρίθηκαν χθες το απόγευμα πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Γιώργος Κυριακάκης, εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, και ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Βασίλης Σαραντόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακάκης ανέφερε: “Την περασμένη Πέμπτη η πόλη μας πλημμύρισε από απεργούς στη μεγαλύτερη συγκέντρωσή μας που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Δείξαμε ένα κομμάτι από την τεράστια δύναμή μας, διατρανώσαμε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Σήμερα, και στη Σπάρτη ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και δίνουμε την απάντηση στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, στους ανθρώπους τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα ζωντανά σωματεία, οι ταξικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι που προβληματίζονται για τα μέτρα που θέλουν να περάσουν, είμαστε εδώ για να δώσουμε μια καθαρή απάντηση. Αυτός ο νόμος – έκτρωμα δεν θα περάσει! Η εργατική τάξη θα τον καταργήσει στην πράξη με τους αγώνες της!”.

“Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που αντί για κλιμάκωση του αγώνα και ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που απέργησαν στις 10 Ιούνη και σε συνεννόηση με κυβέρνηση και εργοδοσία αποφάσισαν τη λήξη των αγώνων και τους υπονόμευαν από την αρχή” είπε από την πλευρά του ο κ. Σαραντόπουλος.

Οι συγκεντρωθέντες στην κεντρική πλατεία στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους της Σπάρτης.

Να σημειωθεί ότι τελικά το νομοσχέδιο πέρασε κατά πλειοψηφία. Στην ονομαστική ψηφοφορία έλαβε 158 θετικές ψήφους από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και 142 κατά από εκείνους της αντιπολίτευσης.