“Χείλων”: Τιμητική εκδήλωση για τον Σπύρο Παπαδόγιαννη

ekdilosi gia Papadogianni (2)

ekdilosi gia Papadogianni (2)

Στις 18 Φεβρουαρίου, στη φιλόξενη αίθουσα του Σαϊνοπουλείου πνευματικού κέντρου, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος” παρουσίασε το τελευταίο βιβλίο και το έργο συνολικά (συγγραφικό, λαογραφικό – μουσειακό) του Σπύρου Παπαδόγιαννη, βραβεύοντας μάλιστα το συγγραφέα μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

ekdilosi gia Papadogianni

Το συντονισμό και την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης είχε η γραμματέας της Ένωσης δρ Μεταξία Παπαποστόλου, η οποία αφού καλωσόρισε το εκλεκτό και πυκνό ακροατήριο έδωσε το λόγο στον δρα φιλολογίας και επίτιμο σχολικό σύμβουλο Παν. Ξηντάρα, ο οποίος έκανε από το βήμα μια υψηλού επιπέδου παρουσίαση του βιβλίου «Θερισμένα στάχυα», ενώ οι κ.κ. Ελένη Παπαδόγιαννη και Σταυρούλα Μπορέτου ανέγνωσαν αποσπάσματα.

Εν συνεχεία, κι αφού απαγγέλθηκε ποίημα του Βασίλη Βλαχάκου που ως επίμετρο κλείνει το παρουσιασθέν βιβλίο, ο λόγος δόθηκε στον δεύτερο ομιλητή, κ. Αθανάσιο Στρίκο, ο οποίος αναφέρθηκε στο συνολικό έργο του συγγραφέα.

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά για την πόλη μας έκλεισε μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα με απαγγελία ποιήματος του Β. Βλαχάκου για όλο το έργο του συγγραφέα και επίδοση σ’ αυτόν αναμνηστικής πλακέτας – βράβευσης απ’ όλο το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

ekdilosi gia Papadogianni (1)