Χρήσιμες επαφές του δήμου Σπάρτης στην τουριστική έκθεση “ITB” του Βερολίνου

Υλοποιώντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του ο δήμος Σπάρτης είχε δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, που πραγματοποιήθηκε 7 με 11 Μαρτίου.

Στην ΙΤΒ 2018 συμμετείχαν 11.000 εκθέτες από 186 χώρες και υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες ήταν περίπου 170.000. Την έκθεση παρακολούθησαν και 7.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Τα μηνύματα από τη γερμανική αγορά είναι ιδιαίτερα θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μεγάλων tour operators, ενώ οι προκρατήσεις κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, παρουσιάζοντας περαιτέρω αυξητικές τάσεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Tο δήμο εκπροσώπησαν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Μακρυσοπούλου και η υπάλληλος Δήμητρα Κατσώλα. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους και διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό του δήμου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απ’ όπου πέρασαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Εκπρόσωποι της Περιφέρειας στην ΙΤΒ ήταν η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα και ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας Απόστολος Παπαφωτίου.