Χρηματοδότηση 5,26 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού στη Λακωνία

Νέα έργα που θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της Λακωνίας μπαίνουν άμεσα σε τροχιά υλοποίησης. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μετά από πρόταση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά (ύστερα και από σχετικά τεχνικά δελτία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας), τα παρακάτω έργα:

1. Εργασίες στο πλαίσιο βελτίωσης και επέκτασης της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο Μυστρά, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

2. Αποκατάσταση και ανάδειξη εκκλησιαστικού συγκροτήματος του ιερού ναού Ελκόμενου Χριστού στην Κάτω Πόλη Μονεμβασιάς, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

3. Αποκατάσταση και ανάδειξη του νότιου επιθαλάσσιου τείχους και του νοτιοδυτικού προμαχώνα στην Κάτω Πόλη Μονεμβασιάς, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

4. Συντήρηση, αποκατάσταση και στατική ενίσχυση του βυζαντινού ναού Αγίου Γεωργίου Λογκανίκου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

5. Συντήρηση, αποκατάσταση και στατική ενίσχυση του ΙΝ Αγίου Νικολάου στην Καλογωνιά, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

6. Εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη της αρχαίας γέφυρας του Ξηροκαμπίου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

«Η έμπρακτη στήριξη, με 5,26 εκατ. ευρώ, της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την περαιτέρω διατήρηση και ανάδειξη των μνημείων της ιστορίας. Συνεχίζουμε με την ίδια δύναμη, ώστε ν’ αναδειχθεί όλη η πολιτιστική κληρονομιά και να προβληθεί προς όφελος όλων ο πολιτισμικός πλούτος του τόπου μας» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.