Υλικά

⇒ 100 γραμ. βούτυρο

⇒ 200 γραμ. ζάχαρη

⇒ 100 γραμ. μέλι

⇒ 2 αυγά

⇒ 500 γραμ. αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)

⇒ 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν

⇒ 3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

⇒ 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

⇒ 1 κουτ. γλυκού αλάτι

⇒ μισό κουταλάκι σκόνη τζίντζερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και το μέλι. Ανακατεύετε τα μπαχαρικά με το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και στη συνέχεια το ανοίγετε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Κόβετε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη ή διακοσμήστε τα με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρούφα, σοκολάτα λιωμένη κτλ.