Χριστουγεννιάτικη γιορτή κατηχητικών και ενοριακής χορωδίας Τσεραμιού

giorti

giorti

Με μια άρτια, όμορφη και ολοκληρωμένη προσπάθεια, τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Τσεραμιού και η νεοσύστατη χορωδία της ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης, ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της ιεράς μητροπόλεως π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της ιεράς μητροπόλεως και εφημέριος Κοκκινορράχης π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Σπάρτης πρωτ. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, ο αρχιερατικός επίτροπος και εφημέριος Ξηροκαμπίου πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, ο εφημέριος Σελλασίας π. Νικόλαος Τσέτσεκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας κ. Βασίλειος Βλαχάκος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμίου κ. Αντώνιος Τριανταφυλλάκος.Τα μικρά και μεγάλα κατηχητόπουλα μέσα από τα σκετς και τα τραγούδια εισήγαγαν το κοινό στο βαθύτερο νόημα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ενώ η νεοσύστατη χορωδία του Τσεραμιού, με τα παραδοσιακά κάλαντα και τα τραγούδια, έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, εισπράττοντας παράλληλα το θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημά τους.

Μετά την αναμνηστική φωτογραφία, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου, ενώ στην έξοδο προσφέρθηκαν νηστίσιμα γλυκά για όλους, με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» να μεταφέρεται από στόμα σε στόμα και να ζεσταίνει το κρύο κυριακάτικο βράδυ.

βίντεο: Μιχαήλ Γ. Λάτσης

φωτογραφίες: Τάκης Κούρος, Ντανιέλ Κοντέα

περισσότερα: enoriatseramiou.blogspot.gr

giorti (1)giorti (2)giorti (3)giorti (4)giorti (5)giorti (6)giorti (7)giorti (8)giorti (9)giorti (10)giorti (11)giorti (12)giorti (13)giorti (14)giorti (15)giorti (16)