Χριστουγεννιάτικο anti-covid χωριό στον δήμο Μονεμβασίας!

Με φαντασία και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες της σύγχρονης ηλεκτρονικής εποχής, ο δήμος Μονεμβασίας προχώρησε στη δημιουργία ενός ψηφιακού χριστουγεννιάτικου χωριού. Σ’ αυτό δίνεται η ευκαιρία μέσω διαδικτύου και live streaming στις ιστοσελίδες του δήμου, όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν ένα χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό, δημιουργικό πρόγραμμα, φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Όπως ενημερώνει η πρόεδρος του νομικού προσώπου πολιτισμού και περιβάλλοντος του δήμου, Παναγιώτα Αλειφέρη:

“Το 2020 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας! Πολλά άλλαξαν ή αλλάζουν στην καθημερινότητά μας!

Η αξία όμως της προσφοράς στα παιδιά, παραμένει σταθερή ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη. Τίποτα δεν πρέπει να μετριάσει την παιδική δίψα για τη χριστουγεννιάτικη χαρά.

Το νομικό πρόσωπο του δήμου Μονεμβασίας, και αυτή, την τόσο διαφορετική χρονιά, καινοτομεί και προσκαλεί τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανά μέσω διαδικτύου και live streaming!

Με φαντασία και εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της σύγχρονης ηλεκτρονικής εποχής η εταιρία παραγωγής και παρουσίασης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Long Vehicle Productions δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό (anti-covid) χωριό! Αντιπρόταση στη ματαίωση των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων λόγω covid-19.

Αυτά τα Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι διαφορετικά!

Όμως, μπορούμε να τα κάνουμε εξαιρετικά!

Από απόσταση, αλλά μαζί!

Με πίστη ότι η επόμενη μέρα μπορεί να μην είναι «νύχτα» και η χαρά των Χριστουγέννων να κρατήσει την αξία της στην καρδιά μας αποφασίσαμε ως νομικό πρόσωπο να εξασφαλίσουμε μια θέση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία έχει εγκατασταθεί στη σελίδα του δήμου: monemvasia.gov.gr και του νομικού Προσώπου: nomikomonemvasias.gr, και για είκοσι πέντε ημέρες από 12 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου θα εκπέμπει καθημερινά και θα κρατάει συντροφιά στα παιδιά για 16 ώρες το 24ωρο.

Οι έξι ωρες από αυτές θα είναι live (16.00′ έως 22.00′).

Αυτές τις έξι ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα «πλούσιο», άκρως χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό – δημιουργικό πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν και να δημιουργήσουν.

Παράλληλα αποφασίσαμε να στηρίξουμε το πρόγραμμα Make a wish, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ευαισθητοποίησης για παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή! Αγοράζοντας αστέρια των ευχών δίνουμε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά να πραγματοποιήσουν τις ευχές τους…

Γιατί το αστέρι της ευχής δεν είναι απλά ένα στολίδι:

Είναι ο τρόπος να γεμίσει ένα παιδί ελπίδα…

Είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν…

Είναι φως στο σκοτάδι…

Είναι ο τρόπος να ξαναγίνει ένα παιδί, παιδί…

Είναι ο λόγος να νιώσει ένα παιδί χαρά…

… όλα αυτά με την ευχή:

Να μη βιώσει κανένα παιδί την έλλειψη των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Κλείνοντας εύχομαι ολόψυχα σε όλους μας καλές γιορτές! Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά χαρούμενη, με υγεία, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες.

…ελάτε λοιπόν να παραμείνουμε ασφαλείς χωρίς να αφήσουμε αυτά τα Χριστούγεννα να χαθούν!”