Χρυσή Αυγή: “Όχι στην υποβάθμιση της ΔΕΥΑ Σπάρτης με σκοπό το λουκέτο της”

Ανακοίνωση του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Σπάρτης Χρήστου Κατράκη με αφορμή και την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Νερού:

“Θυμάστε μία εποχή που οι συριζαίοι έκαναν κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών εταιρειών που διαχειρίζονται το νερό και την ενέργεια; Πέρασαν, όπως φαίνεται, αυτές οι εποχές και τώρα βρισκόμαστε στην εποχή του «ρεαλισμού», στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέα πασοκονουδούλα προσβλέπει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ως «μάννα εξ ουρανού».

Το ΣτΕ έκρινε πως η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είναι αντισυνταγματική, επειδή παραβιάζονται με αυτή τα άρθρα 5 και 21 του συντάγματος. Το ΣτΕ, λοιπόν, έκρινε ότι το νερό είναι προϊόν ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, από το οποίο μάλιστα κρίνεται η υγεία του. Ορθώς έκρινε το Συμβούλιο, όμως αυτή η νομολογία που δημιούργησε εφαρμόζεται ομοίως και στην περίπτωση του ρεύματος.

Συνεπώς η όλη συζήτηση περί ιδιωτικοποιήσεως της ΕΥΔΑΠ είναι παντελώς αντισυνταγματική. Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς περνάνε τέτοια προφανώς αντισυνταγματικά νομοθετήματα από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής και φτάνουν στην ολομέλεια, η οποία με τη σειρά της, παρότι αποτελείται από πλήθος συνταγματολόγων, ψηφίζει τα εν λόγω νομοσχέδια και μετά περιμένει να υπάρξει «ευνοϊκή σύνθεση» στο ΣτΕ, ώστε αυτά να κριθούν συνταγματικά.

Ακόμα σημαντικότερο, κρίσιμες δομές της χώρας, που άπτονται μέχρι και σε θέματα εθνικής ασφάλειας, περνάνε στα χέρια των ξένων, των οποίων γίνεται έρμαιο η χώρα, με τις ευλογίες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής φυσικά.

Όχι στο ξεπούλημα του νερού.
Όχι στην υποβάθμιση της ΔΕΥΑ Σπάρτης με σκοπό το λουκέτο της.
Μόνο η Χρυσή Αυγή εκφράζει το υπερήφανο «ΟΧΙ» της εθνικής αντίστασης των ελλήνων”.