Χρυσαδάκος: Απαραίτητος ένας νέος φορέας διαχείρισης του Ευρώτα

Στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου του περιφερειακού συμβουλίου συζητήθηκε η επερώτηση των Σταύρου Χρυσαδάκου και Σαράντου Αλεξανδρή για τη ρύπανση – μόλυνση του ποταμού Ευρώτα.

Την επερώτηση ανέπτυξε ο κ. Χρυσαδάκος και απάντησε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα. Ο περιφ. σύμβουλος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πελοποννήσου ανέδειξε τη σημασία του ποταμού για το υδατικό δυναμικό του νομού, την ευαισθησία του οικοσυστήματος και την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας του. Ο ίδιος κρίνει πως η απάντηση της κ. Τζανετέα “κινήθηκε σε γενικές αναφορές και εστίασε στο θέμα των ελέγχων που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από την αντιπεριφερειάρχη να καταγραφούν οι βασικές πηγές που ρυπαίνουν και να ξανασυζητηθεί εκτενέστερα το θέμα στο ΠΕΣΥ.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ζήτησε επίσης να μάθει τα αποτελέσματα/ευρήματα των ελέγχων και κατέθεσε τη διαφωνία της για την ένταξη του Ευρώτα στο Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας με έδρα το Άστρος της Αρκαδίας (Ν.4519/2018 “Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και άλλες διατάξεις”).

Όπως ενημερώνει ο κ. Χρυσαδάκος, “προτείναμε και έγινε καταρχήν δεκτό να ζητήσουμε εξαίρεση του Ευρώτα. Το σύνολο του ποταμού να αποτελέσει αντικείμενο ενός φορέα διαχείρισης με συμμετοχή της Περιφέρειας και των δήμων από τους οποίους διέρχεται ο ποταμός”. Συμπληρώνει πως η παράταξή του θα συνεχίσει την παρέμβασή της ζητώντας έγγραφα από τις υπηρεσίες και εν συνεχεία θα παρουσιάσει τις προτάσεις της.