Χρυσαδάκος: “Να κλείσει άμεσα το θέμα της μεταφοράς μαθητών”

Xrysadakos Stavros front

Xrysadakos Stavros

Με έκπληξη αλλά και ανησυχία παρακολουθούμε τη διαδικασία οργάνωσης της μεταφοράς μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές του νομού στα σχολεία της επιλογής τους.

Αποτελεί συνταγματική επιταγή (άρθρο 16 παράγραφοι 2 και 4) και συνάμα υποχρέωση της Πολιτείας η διασφάλιση των συνθηκών της ισότιμης και ελεύθερης πρόσβασης των νέων στη εκπαιδευτική διαδικασία. Η διευθέτηση της οργάνωσης της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους δεν μπορεί να υπακούει σε μικροκομματικές και άλλες επιλογές. Είναι θέμα γνωστό, που επανέρχεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Κάθε λοιπόν καθυστέρηση και δυσλειτουργία στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας δημιουργεί ερωτηματικά.

Οι μαθηματικοί τύποι, οι μέγιστες τιμές και άλλα ανάλογα «οικονομίστικα μέτρα» ουδεμία έχουν αξία μπροστά στην ομαλή και έγκαιρη έναρξη και υλοποίηση της εκπαιδευτικής – παιδαγωγικής διαδικασίας.

Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα τους υπεύθυνους για τη Λακωνία να σταθούν με περισσή υπευθυνότητα και ευαισθησία, να συνεργαστούν εποικοδομητικά με τους αυτοκινητιστές, ιδιοκτήτες ταξί, και να κλείσουν άμεσα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Σπάρτη 21/9/2014

Σταύρος Χρυσαδάκος

γεωπόνος

περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας