“Χτύπημα για τη Λακωνία η υποβάθμιση του ΚΕΕΜ”

Παρέμβαση στη βουλή με επίκαιρη ερώτησή του που θα συζητηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες έκανε σήμερα ο βουλευτής ΝΔ και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Δαβάκης αμφισβητεί τη σκοπιμότητα της αλλαγής του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων οπλιτών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ρωτά τον Πάνο Καμμένο ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη για τις ένοπλες δυνάμεις από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αυτό που είναι βέβαιο, κατά τον λάκωνα βουλευτή, είναι η περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των περιοχών που μέχρι τώρα φιλοξενούσαν τα υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, τα οποία μεταξύ άλλων διέθεταν τα κατάλληλα μέσα για την υποδοχή και εκπαίδευση των νέων οπλιτών.

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΚΕΕΜ της Σπάρτης”, αναφέρει ο κ. Δαβάκης, “που ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων για περισσότερο από μισό αιώνα διαθέτει βαθιά θεσμική μνήμη, τεχνογνωσία, εμπειρία στελεχών και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις και περιβάλλον, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ένταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών στις τάξεις του στρατού ξηράς”.