Χωμάτινο RallySprint για το Κύπελλο Ελλάδος από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης

LAS

LAS

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης στις 23-24 Μαΐου 2015 διοργανώνει χωμάτινο RallySprint για το Κύπελλο Ελλάδος με την επωνυμία “Μολών Λαβέ”.

Σε μία διαδρομή 10 χλμ με νέα σχεδίαση, αναμένεται και φέτος στον φιλόξενο Πάρνωνα, τα πληρώματα και θεατές να ζήσουν αξέχαστες στιγμές, που μόνο το άθλημα του αυτοκινήτου μπορεί να προσφέρει. Ο αγώνας στην πλειοψηφία του είναι κατηφορικός, με εξαιρετικά γρήγορα κομμάτια, αλλά και πολλά τεχνικά σημεία που θα κληθούν τα πληρώματα να κάνουν την διαφορά.

Τα πρώτα 4,5 χλμ εναλλάσσονται σε ελαφριές ανηφόρες, κατηφόρες και ισάδια, προσφέροντας θέαμα στους φίλους των αγώνων και ευχαρίστηση στους αγωνιζόμενους, ενώ στη συνέχεια για 1 χλμ το θέαμα θα αφήσει τη θέση του στη τεχνική, με το τελείωμα να έχει δύο ανηφορικές φουρκέτες για θέαμα ή ευκαιρία για καλό χρόνο, στα 1300μ υψόμετρο. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τερματισμό οι οδηγοί πρέπει να ακολουθήσουν το σωστό διάβασμα των συνοδηγών, αφού οι υψηλές ταχύτητες, τα χασίματα, οι κατηφόρες και στο τέλος οι φουρκέτες θα κρίνουν μάλλον τον αγώνα. Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 15 Μαΐου στις 22.00′. Τα αυτοκίνητα θα περάσουν τεχνικό έλεγχο στις 23 του μήνα στην αντιπροσωπεία της FORD στο 4ο χλμ της ΕΟ Σπάρτης–Γυθείου και το ίδιο βράδυ στις 21.00′ μμ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα γίνει πανηγυρική εκκίνηση και παρουσίαση όλων των αγωνιζομένων. Εξάλλου, πριν από την πανηγυρική εκκίνηση η Λέσχη θα τιμήσει τον εκλιπόντα λάκωνα και μέλος της Λέσχη Άρη Σταθάκη, τον επί σειρά ετών πρωταθλητή Άρη Βωβό και τον αγωνιζόμενο και δημοσιογράφο Στράτη Χατζηπαναγιώτου-Στρατισίνο για την προσφορά τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου και ώρα 10.30′ το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση από την θέση Ζυγός στο δρόμο από Καρυές προς Άγιο Πέτρο και τερματισμό στη Βαρβίτσα, διανύοντας τα εξαιρετικά χώματα του Πάρνωνα που έχει γράψει την δική του ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου. Με την ολοκλήρωση του αγώνα οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην πλατεία των Καρυών, που η φιλοξενία των κατοίκων και φέτος θα είναι πρωτόγνωρη. Οι εκδηλώσεις έχουν την στήριξη της περιφέρειας Πελοποννήσου, του δήμου Σπάρτης, των Νομικών προσώπων Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, της Επιτροπής Τουρισμού του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, αλλά και των επαγγελματιών της Λακωνίας. Η ονομασία και μόνο “Μολών Λαβέ” προκαλεί όλους να έρθουν και να κερδίσουν τον αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6937123111, 6977177001, στο φαξ 27310 20905 και στο e-mail: lamlam2186@hotmail.gr