Χωρίς θεατές η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας: Αναμένονται οδηγίες για τη Σπάρτη

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου για την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην αρχαία Ολυμπία και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του ιού SARS-CoV-2 αποφάσισε τα εξής:

“Η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και θα την παρακολουθήσουν μόνο 100 προσκεκλημένοι με διαπιστεύσεις από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή “Τόκυο 2020”.

Η τελική πρόβα της τελετής αφής, στις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστή για το κοινό και για τους δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις στην τελετή αφής περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Προτρέπουμε στους δημάρχους των πόλεων από τις οποίες θα περάσει ή θα διανυκτερεύσει η ολυμπιακή φλόγα να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει όλα τα δεδομένα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρά σε αποφάσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας”.

Όσον αφορά στο δήμο Σπάρτης, από όπου αναμένεται να περάσει η φλόγα την Παρασκευή 13 Μαρτίου, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας με ανάρτησή του στο facebook την περασμένη Πέμπτη, ενημέρωνε σχετικά με την αποδοχή της πρόσκλησης των Gerard Butler, Gianni Nunnari, Alan Siegel και Billy Zane να θα έρθουν στη πόλη το διήμερο 12-13 Μαρτίου, προκειμένου να λάβουν μέρος το πρωί της Παρασκευή 13/3 στη λαμπαδηδρομία του ολυμπιακού φωτός στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και να ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες της Σπάρτης.