Χωρίς την παρουσία πιστών η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα

Την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος του θαυματουργού τίμησε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου η Εκκλησία.

Στη Σπάρτη πανηγύρισε, έστω και χωρίς την παρουσία πιστών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ο φερώνυμος ενοριακός ιερός ναός. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Ο ιεροκήρυκας, πανοσ. αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας εξεφώνησε λόγο προς τους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της ιεράς μητροπόλεως, που μετέδωσε απευθείας την ιερή ακολουθία.

Ο σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, επισήμανε ότι “ο ναός είναι ένας αγιασμένος και αναντικατάστατος χώρος για τη ζωή του χριστιανού”. Παράλληλα τόνισε ότι “το κρίσιμο αυτό διάστημα τα λόγια του καθενός θα πρέπει να είναι μετρημένα”, ενώ προέτρεψε το πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας “να προσεύχεται περισσότερο και να κάνει υπομονή μέχρι να επέλθει η λύτρωση από τον ιό, που πολύ έχει ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα”.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο σεπτός ποιμενάρχης τέλεσε την πανηγυρική θεία λειτουργία, κεκλεισμένων των θυρών, στον ιερό ναό αγίου Σπυρίδωνος Μυστρά.

Με πληροφορίες από το www.immspartis.gr