Ψέμματα για το ασφαλιστικό καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

Ανακοίνωση σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέδωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας. ‘Όπως αναφέρεται σε αυτή, “Λένε Ψέματα!

Η κυβέρνηση μόλις κατέθεσε το νομοσχέδιο “έκτρωμα” (Κατρούγκαλου – Βρούτση) για το ασφαλιστικό.

1) Οι περικοπές στις συντάξεις, μαζί με τον 13ο και 14ο μισθό, διατηρούνται. Οι αυξήσεις για τις οποίες μιλούν (μηδαμινές) είναι για παραπάνω από 9 χιλιάδες ένσημα (δηλαδή ποιος ζει ποιος πεθαίνει) και θα ενσωματωθούν στην προσωπική διαφορά για τους παλιούς συνταξιούχους (πριν το 2016).

2) Οι επικουρικές θα τζογάρονται στα χρηματιστήρια.

3) Οι εισφορές αυξάνονται για την μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων (αυτοαποασχολούμενων και αγροτών) που είναι στην κατώτατη κλίμακα.

4) Η ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει το δρόμο στα διάφορα κοράκια να κερδοσκοπούν με την υγεία και συντάξεις μας. Ποιος θα περνάει ιατρική εξέταση από μια ηλικία και μετά για να ασφαλιστεί;

5) Η ¨εθνική” σύνταξη θα θεωρείται επίδομα και θα εξαρτάται στην οικονομία (με άλλα λόγια σε κάθε κυβέρνηση).

Για αυτούς και άλλους λόγους πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες και παπαγάλους της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης.

Με πεντάμηνα και οκτάμηνα τα παιδιά μας δεν θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη παρά στα βαθιά γεράματα (και αν).

Μόνο αγώνας μετράει. Μαζί λοιπόν με τους εργαζόμενους για μια κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις που αξίζουν στους κόπους μας”.