Ψήφισμα από τα Ανεξάρτητα Μπλόκα Αγροτών

Eforia agrotes 7

Eforia agrotes 7

Στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος προχώρησαν τα ανεξάρτητα μπλόκα αγροτών Πελοποννήσου, τα οποία υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή θα συμμετάσχουν σε παμπελοποννησιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια της Νεστάνης, στις 12 το μεσημέρι:

“Σήμερα 17/2/2014 συναντηθήκαμε στην Τρίπολη εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου, καθώς και οι αγροτικοί φορείς που συμμετέχουμε στην κινητοποίηση.

Συμφωνήσαμε ομόφωνα σε κοινή διαρκή και κλιμακούμενη δράση για τη διεκδίκηση επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων, που τα βασικά και κύρια είναι:

  1. Άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νόμου που εφαρμόζεται από 1/1/2014 και άμεση συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού με εφαρμογή του από το 2015.

  2. Παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας.

  3. Κατάργηση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και τους βοσκοτόπους.

  4. Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότησή τους με χαμηλά επιτόκια, όπως και πάγωμα των πλειστηριασμών για πέντε χρόνια.

  5. Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου – νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα σε 7-10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος, γιατί αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για τους καταναλωτές. Να μην υπογράψει η κυβέρνηση το ξεπούλημα της φέτας στον Καναδά ή σε άλλες χώρες. Στήριξη της κτηνοτροφίας που χειμάζεται.

Αγωνιζόμαστε για την επίλυση όλων των υπόλοιπων δίκαιων αιτημάτων μας.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε στη γη μας, για να παράγουμε και να επιβιώνουμε με αξιοπρέπεια.

Τα μπλόκα παραμένουν στη θέση τους και ενδυναμώνονται συνεχώς, όπως και βγαίνουν νέα μπλόκα μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

Ανεξάρτητα Μπλόκα και Φορείς Πελοποννήσου”