Ψήφισμα ΕΛΜΕ Λακωνίας για τον αιφνίδιο θάνατο του Φώτη Κανακόπουλου

Στο ακόλουθο ψήφισμα προέβη το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών μέσης εκπαίδευσης Λακωνίας για τον αιφνίδιο θάνατο του εκπαιδευτικού Φώτη Κανακόπουλου.

“Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας εκφράζοντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας και όχι μόνο, αποχαιρετά σήμερα τόσο πρόωρα και τόσο απροσδόκητα έναν αγαπητό συνάδελφο, έναν πραγματικό δάσκαλο, έναν αληθινό φίλο.

Ως συνάδελφος υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση με αγάπη και διάθεση για προσφορά τόσο προς τους μαθητές όσο και προς τους συναδέλφους του, εκπαιδευτικούς. Αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις συνέχισε με τον ίδιο ζήλο στην ίδια κατεύθυνση. Προσφορά στους μαθητές και στήριξη στους συναδέλφους.

Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών με αγωνιστικότητα και πάθος, ως πρόεδρος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας και ως αιρετός εκπρόσωπος μας στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ως δάσκαλος δεν δίδαξε μόνο τους μαθητές του, δίδαξε και όλους εμάς τους συναδέλφους του και τους φίλους του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Έδωσε μάχες και βγήκε νικητής, έδειξε σε όλους μας ότι σε αυτή τη ζωή πρέπει να απολαμβάνουμε τις χαρές της και να παλεύουμε τις δυσκολίες της.

Τη διάθεσή του για ζωή και την πάλη του γι’αυτή φοβήθηκε και ο θάνατος και αποφάσισε να τον αιφνιδιάσει.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Στη μνήμη του το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε αντί στεφάνου να καταθέσει εκατό ευρώ από το ταμείο του σωματείου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Καλό σου ταξίδι συνάδελφε, καλό σου ταξίδι Φώτη.

Θα είσαι πάντα στις καρδίες μας”.