Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στους απεργούς του Δήμου Σπάρτης

dimotiko symvoulio Spartis

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης ο πρόεδρος Σπύρος Μοιράγιας έθεσε προς το Σώμα το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου, αντιπροσωπεία των οποίων παρίστατο στη συνεδρίαση και η οποία προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου. Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα το ψήφισμα των εργαζομένων και ακολούθως προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου κειμένου:

Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης δηλώνει την αντίθεσή του στην απόλυση των εργαζομένων στους δήμους που υπηρετούν σε νευραλγικούς τομείς με οκτώ μήνες συμβάσεις, οι οποίες έχουν ανανεωθεί. Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ακύρωση της ανανέωσης των συμβάσεών τους, ουσιαστικά, τους απολύει.

Πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν με τις διαδικασίες που ορίζει ο ΑΣΕΠ για να καλύψουν κενά σε υπηρεσίες που αφορούν την υγεία και την ποιότητα ζωής, όπως η καθαριότητα, τα κοιμητήρια, ο ηλεκτροφωτισμός.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους δήμους.