Ψηφίστηκε εν μέσω αντιδράσεων η μελέτη σκοπιμότητας 30.000 € για τη δημιουργία του πάρκου “Σπαρτάπολις”

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/5 εγκρίθηκε (με αντιρρήσεις ωστόσο της αντιπολίτευσης) το τεύχος τεχνικών δεδομένων για δημοπράτηση της μελέτης σκοπιμότητας αναφορικά με τη δημιουργία του θεματικού πάρκου “Σπαρτάπολις”.

Η παράταξη Αργειτάκου καταψήφισε, καθώς όπως υποστήριξε από τη συγκεκριμένη εισήγηση προκύπτει πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τις προδιαγραφές ψυχαγωγικών θεματικών πάρκων. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως πρόκειται για μελέτη σκοπιμότητας 30.000 ευρώ “στον αέρα”. Όπως εξήγησε, ο νόμος ορίζει πως για να γίνει μελέτη σκοπιμότητας και να διαπιστωθεί αν είναι βιώσιμο το πάρκο, θα πρέπει να έχει καθοριστεί το οικόπεδο και το εύρος δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθεί εκεί.

Ο Δήμος Λεβεντάκης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” συμφώνησε πως πρόκειται για εργο πνοής, ωστόσο ανέφερε πως, με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του δήμου αλλά και γενικότερα, αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με ιδιωτικά κεφάλαια. Η παράταξή του παγίως αντιτίθεται σε τέτοιες συμπράξεις. Καταψήφισε λοιπόν με τη σειρά του και πρότεινε οι 30.000 ευρώ της μελέτης να δοθούν για μελέτη στατικότητας των σχολείων.

Αρνητικά τοποθετήθηκε και η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Ελένη Μεντή. “Θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα τέτοιο έργο, μόνο αν υπήρχαν γραπτά ιστορίες και παραδόσεις του τόπου. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να παραπληροφορήσουμε και να διαστρεβλώσουμε την ιστορία του τόπου. Πάμε να δημιουργήσουμε ένα έργο ιμιτασιόν, μουμιακή εικόνα για μια μεγάλη περίοδο όπου το κόστος και ο χρόνος υλοποίησης θα στέκονται με ασέβεια και ειρωνεία μπροστά στα αληθινά μνημεία εκείνης της εποχής” είπε μεταξύ άλλων.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Αλέξανδρος Βουνάσης επίσης καταψήφισε.

Τελικά η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία.