Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση “Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και μνήμες”

Pneymatiki Estia Spartis

Τα “διαδικτυακά” εγκαίνια της έκθεσης “Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και Μνήμες” πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Απριλίου, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας μνημείων. Πρόκειται για την έκθεση που έχει αναπτυχθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 στη στέγη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, όμως η εξέλιξη της πανδημίας του covid-19 αφενός την κράτησε μη προσιτή στο κοινό, αφετέρου ανάγκασε του διοργανωτές σε αναβολές επί αναβολών των εγκαινίων.

Η Πνευματική Εστία Σπάρτης, ιδιαίτερα σε χαλεπούς καιρούς, θεωρεί στήριγμα την επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες. Επειδή όμως όπως διαφαίνεται η πραγματοποίηση διαλέξεων και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία συμμετεχόντων δεν θα καταστεί δυνατή -στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον-, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Με το “διαδικτυακό άνοιγμα” της έκθεσης δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο με την εφαρμογή της εικονικής περιήγησης να περιηγηθεί στην έκθεση, να διαβάσει τα κείμενα και να δει από “κοντά” τις εικόνες.

Ο σύνδεσμος της ψηφιακής περιήγησης στην έκθεση είναι: https://my.matterport.com/show/?m=ieKSN3ixRuJ

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, του σωματείου “Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης «Παναγιώτης Σταματάκης»” και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.