“Ψυχρά κι ανάποδα” από την Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας

frozen afisa

frozen afisa

Την ταινία κινουμένων σχεδίων “Ψυχρά κι ανάποδα” πρόκειται να προβάλει αυτό το σαββατοκύριακο (13-14 Δεκεμβρίου) στις 17.00′ η Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας. Η ταινία βασίζεται στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Η βασίλισσα του χιονιού”, έχει όμως τη δική της ιστορία, με πολύ συναίσθημα, δράση, περιπέτεια, μαγεία και αξέχαστους χαρακτήρες.

Υπόθεση: Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την παγωμένη βασίλισσα Έλσα, που δεν είναι άλλη από την αδερφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Έβερεστ συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοί τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν.

Η ταινία απέσπασε δύο όσκαρ το 2014 (καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και πρωτότυπου τραγουδιού), Χρυσή Σφαίρα, βραβείο Bafta, πέντε Annie awards και δύο Critics Choise Awards.