Όλα έτοιμα για τις εκλογές

ekloges

ekloges

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Οι κάλπες, ως είθισται, θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.

Η αναγνώριση των εκλογέων θα γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ θα γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες. Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών τμημάτων, που θα εκδίδουν ταυτότητες με διευρυμένο ωράριο.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 σήμερα Σάββατο έως τις 7 το βράδυ και αύριο Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Στο μεταξύ, οι 99.007 ετεροδημότες, 79.413 εκ των οποίων κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους τούς υποψηφίους της βασικής εκλογικής τους περιφέρειας, εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση έως τις 31/10/2014. Εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν μόνο στις πρωτεύουσες των νομών.

Σε ό,τι αφορά στους σταυρούς προτίμησης, στις εκλογικές περιφέρειες με 1-3 έδρες οι εκλογείς βάζουν έναν σταυρό, στις εκλογικές περιφέρειες με 4-7 έδρες δύο σταυρούς, στις εκλογικές περιφέρειες με 8-12 έδρες οι εκλογείς βάζουν τρεις σταυρούς και στις εκλογικές περιφέρειες με 13 έδρες και άνω οι εκλογείς βάζουν τέσσερις σταυρούς. Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για τον αριθμό των σταυρών στα εκλογικά κέντρα.