Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με laser


γράφει η αισθητικός ΑΤΕΙ – νοσηλεύτρια ΑΤΕΙ Κάλλια Πούλου,

υπεύθυνη αισθητικός – ιδιοκτήτρια του Ινστιτούτου Αισθητικής SkinCareBeautyClinic


Η ανεπιθύμητη τριχοφυία είναι ένα ζήτημα που πάντα απασχολούσε γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Οι περισσότερες μέθοδοι που εφαρμόζονται -με εξαίρεση τη ριζική αποτρίχωση- είναι προσωρινής αποτρίχωσης, επώδυνες και χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, όλο και περισσότεροι δοκιμάζουν την αποτρίχωση με laser για μόνιμα αποτελέσματα.

Για να δούμε λοιπόν τι είναι τα laser, ποιοι τύποι υπάρχουν και πώς δουλεύουν επιτυγχάνοντας την πολυπόθητη μόνιμη αποτρίχωση σε όλο το σώμα.

Στην Ελλάδα σε γενικές γραμμές υπάρχουν, ανάλογα με το μήκος κύματος που χρησιμοποιούν, 3 κατηγορίες laser για αποτρίχωση. Ο Αλεξανδρίτης με μήκος κύματος στα 755nm, το Διοδικό στα 800-810nm και το Nd-YAG στα 1064nm. ‘Όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος κύματος τόσο βαθύτερα πηγαίνει η δέσμη της ακτινοβολίας στο θύλακα (οπότε θερμαίνει και καταστρέφει ολόκληρο το θύλακα της τρίχας).

Στόχος των laser είναι η μελανίνη (υπεύθυνη για το χρώμα της τρίχας), που βρίσκεται συγκεντρωμένη στο θύλακα της τρίχας. Διοχετεύοντας λοιπόν την κατάλληλη ενέργεια σε σχέση με τη διάρκεια παλμού που απορροφάται από αυτή, καταστρέφουμε την τρίχα χωρίς να καίμε το γύρω δέρμα.

Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζουμε για την αποτρίχωση με laser είναι ότι, ακόμα κι αν η ένταση που χρησιμοποιήθηκε είναι η σωστή και η ακρίβεια του χειριστή κατά τη συνεδρία άριστη ώστε να επηρεάσει όλες τις τρίχες, μόνο το 15-20% του συνόλου θα φύγει μόνιμα. Αυτό συμβαίνει γιατί μόνο τόσες τρίχες βρίσκονται στην αναγενή φάση του κύκλου ζωής τους (φάση ανάπτυξης) και αν τις χτυπήσουμε σωστά δεν θα εμφανιστούν πάλι. Οι υπόλοιπες θα πέσουν μεν, αλλά θα ξαναβγούν μετά από 4-8 εβδομάδες ανάλογα με την περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες ανά περιοχή.

Επίσης κάτι άλλο πολύ βασικό είναι η περιοχή που αποτριχώνουμε. Το εάν δηλαδή οι τρίχες βρίσκονται σε ορμονοεξαρτώμενες ή μη περιοχές. Στις μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, όπως είναι το μπικίνι, τα χέρια (αντιβράχια), οι μασχάλες και οι κνήμες, η αποτρίχωση, αν γίνει σωστά (δηλαδή με επαρκή ενέργεια, χρόνο παλμού, καλή ψύξη και σωστά μεσοδιαστήματα συνεδριών), αρκούν 6-8 συνεδρίες (υπολογίστε ότι αφαιρείται οριστικά το 15-20% των τριχών που μένουν από την προηγούμενη φορά).

Αντίθετα για τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, όπως το πρόσωπο (ιδίως πηγούνι, λαιμός), το στήθος ή την κοιλιά, ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν είναι μεγαλύτερος, καθώς οι τρίχες επηρεαζόμενες από τις ορμόνες μπορεί να ξαναβγαίνουν, οπότε θα χρειαστούν περισσότερες επισκέψεις.

Στο SkinCare εφαρμόζουμε laser αποτρίχωση με Διοδικό laser. Το Διοδικό αποτελεί την πιο σύγχρονη, γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας. Ανταποκρίνεται σε όλους τους τύπους δέρματος (ακόμη και σε μαυρισμένο από τον ήλιο ή σε σκουρόχρωμο μεσογειακό δέρμα), σε λεπτές και χοντρές τρίχες, καθώς και σε όλες τις περιοχές του σώματος, όπως πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, πλάτη, πόδια, στήθος και μπικίνι, ενώ θεωρείται κατάλληλο για αποτρίχωση σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με τη μέθοδο του Διοδικού laser έναντι άλλων μεθόδων είναι:

1. Ο μικρότερος αριθμός εφαρμογών, γεγονός που μας εξασφαλίζει ταχύτερα αποτελέσματα.

2. Η καταλληλότητά του για εφαρμογή σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος – συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων περιοχών όπως ο λαιμός, οι μασχάλες και η περιοχή του μπικίνι.

3. Η ταχύτητα εφαρμογής του. Σε μεγάλες περιοχές του σώματος (όπως τα πόδια ή η πλάτη) αρκεί λιγότερο από μία ώρα για να αποτριχωθεί η περιοχή.

4. Η μειωμένη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

5. Η αποτελεσματικότητά του σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του μαυρισμένου από τον ήλιο δέρματος, κάτι που δεν γίνεται με άλλες μεθόδους laser.

6. Η πληρότητα της κάλυψης της υπό θεραπείας περιοχής.

7. Η ασφάλειά του και ο μηδενικός χρόνος αποθεραπείας, καθώς δρα στοχευμένα στη ρίζα της τρίχας αφήνοντας ανέπαφη την επιδερμίδα.

8. Η δυνατότητά του να εφαρμοστεί ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθώς το φως δεν επηρεάζει καθόλου την επιδερμίδα αλλά διοχετεύεται απευθείας στο θύλακα.

Αν λοιπόν το θέμα ανεπιθύμητη τριχοφυία σας απασχολεί έντονα και σας έχουν κουράσει οι υπόλοιπες μέθοδοι αποτρίχωσης, σας περιμένουμε στο Ινστιτούτο μας να δοκιμάσετε τη νέα μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης με Διοδικό laser τελευταίας γενιάς που διαθέτουμε στο χώρο μας.

SkinCareBeautyClinic

Ό,τι καλύτερο στην υπηρεσία της γυναικείας ομορφιάς