Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον 9ο Παλαιολόγειο Δρόμο

9os Palaiologeios Dromos

Konstantinos Palaiologos

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του προκηρύσσουν τον 9ο Παλαιολόγειο Δρόμο, στo πλαίσιo του εορτασμού των Παλαιολογείων 2015. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου, με ώρα εκκίνησης 6 το απόγευμα.

Πληροφορίες διαδρομής: Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή 21,090 χλμ, με αφετηρία και τερματισμό τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά. Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει κάθετα σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης. Στην αρχή και περίπου μέχρι το 2ο χλμ η διαδρομή είναι κατηφορική, ενώ από το 3ο χλμ μέχρι και το 15ο περίπου χλμ η διαδρομή είναι σε ευθεία κλίση. Μετά το 13ο χλμ υπάρχουν αυξομειώσεις του αγωνιστικού τερέν, ενώ τα τελευταία περίπου 2 χλμ είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ανηφορικά. Πάνω στη διαδρομή θα υπάρχει φύλαξη, ενώ σε άγνωστο σημείο για τους δρομείς θα υπάρχει σημείο τσεκαρίσματος (check point).

9os Palaiologeios Dromos

Όριο αγώνα: Ορίζονται οι τρεις ώρες – μέχρι τις 21.00′.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Περίπου ανά 4 χλμ θα υπάρχει νερό, coca cola και ισοτονικό.

Ιατρική κάλυψη: Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει στελεχωμένο ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας.

Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Έπαθλα: Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν. Κύπελλο θα λάβουν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες, ενώ θα υπάρχουν έπαθλα για τους τρεις πρώτους στις εξής κατηγορίες:

– Άνδρες: Έως 29 ετών, 30-45 ετών, 46-59 ετών, 60 ετών και άνω.

– Γυναίκες: Έως 39 ετών, 40 ετών και άνω.

(Οι κατηγορίες μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών).

Όσοι λάβουν έπαθλα στη γενική κατηγορία δεν θα βραβευτούν στην κατηγορία τους.

Βραβεύσεις αγώνα: Θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη του χρονικού ορίου των τριών ωρών.

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με ειδικό chip που τοποθείται στο παπούτσι και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας είναι δωρεάν και δεν απαιτείται καταβολή χρηματικού αντίτιμου.

Γραμματεία: H γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει δύο ώρες πριν την έναρξη – από τις 16.00′.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ μέχρι και την Πέμπτη 28 Μαΐου, στις 18.00′. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών (μέχρι είκοσι) θα γίνει δεκτός την ημέρα του αγώνα.

Διαμονή: Εάν επιθυμείτε διαμονή, μπορείτε να καταλύσετε στα ξενοδοχεία του Μυστρά και της Σπάρτης.

Πληροφορίες και χάρτης διαδρομής και αιτήσεις στην ιστοσελίδα του δήμου Σπάρτης (www.sparti.gov.gr).

Για τεχνικά θέματα του αγώνα και διάφορες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6942554549 (Μιχάλης καλομοίρης) και 6936853165 (Παύλος Γορανίτης).

Εκδρομή από Αθήνα

Ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει αυθημερόν δωρεάν εκδρομή στον 9ο Παλαιολόγειο Δρόμο με δύο πούλμαν. Ώρα αναχώρησης ορίζεται η 1.00′ μετά το μεσημέρι στις 30 Μαΐου. Ώρα αναχώρησης από Μυστρά στις 22.30′. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6974411515 (Σταύρος Τσιμακίδης). Η εκδρομή θα κλείσει μετά τη συμπλήρωση των θέσεων στα λεωφορεία.