Όλες οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στη Σπάρτη

parelasi 25 Martiou (79)

parelasi 25 Martiou (79)

 Με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση της πόλης και όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Σπάρτης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως προβλέπεται, την Τρίτη 24/3 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις 11.15΄ στο κενοτάφιο του Λεωνίδα θα γίνει προσκύνημα – κατάθεση στεφάνων από μαθητές α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Σπάρτης, οδηγούς και προσκόπους. Θα παρευρίσκονται ακόμη αντιπροσωπείες αναπήρων και θυμάτων πολέμου και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Ν. Λακωνίας. Μπροστά στο κενοτάφιο θα βρίσκεται η φιλαρμονική του δήμου Σπάρτης και τιμητική φρουρά από προσκόπους.

Στις 7.30΄ το πρωί της Τετάρτης χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών θα χαιρετίσουν την ημέρα, ενώ η δημοτική φιλαρμονική θα περάσει με θούρια και εμβατήρια από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Στις 8 θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Θα ακολουθήσει (στις 10.30΄) δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Τη δοξολογία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των σχολείων, που θα προσέλθουν με τις σημαίες και τα λάβαρά τους. Μετά το τέλος της θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Εμμανούηλ Στεργιούλη, σχολικό σύμβουλο φιλολόγων Λακωνίας.

Στις 11.30΄θα γίνει μετάβαση στο κενοτάφιο για απόδοση τιμών, επιμνημόσυνη δέηση, προσευχή και κατάθεση στεφάνων. Εν συνεχεία θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών και κατόπιν θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 επί της λεωφόρου Λυκούργου και μία ώρα αργότερα θα παρουσιαστούν οι παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο για τις αρχές και το κοινό.

Τελετάρχες έχουν οριστεί οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ.κ. Βασίλειος Μανιατάκος και Αφροδίτη Γρηγοράκου, και από το δήμο Σπάρτης ο κ. Νίκωνας Ρασσιας.