Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το νέο Μουσείο της Σπάρτης

Αισιόδοξη για την πορεία των ενεργειών που απαιτούνται αναφορικά με τη δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα.

Όπως ενημέρωσε, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Υποβλήθηκαν συνολικά 43 προτάσεις, ενώ δόθηκαν 75 τεύχη δημοπράτησης. Από χθες η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων που έχει οριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού συσκέπτεται πυρετωδώς και καλώς εχόντων των πραγμάτων, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 30 με 40 ημέρες. Θα ακολουθήσει η ανάδειξη του νικητή που θα αναλάβει τη μελέτη, βάσει της οποίας θα αναζητηθούν και οι απαραίτητοι πόροι.

Η κ. Τζανετέα εξήγησε πως οι προτάσεις κατατίθενται ανώνυμα με κωδικό, ωστόσο σύμφωνα με e-mails που εστάλησαν με ερωτήσεις επί του διαγωνισμού φαίνεται να υπήρξε διεθνές ενδιαφέρον τόσο από ευρωπαϊκά αρχιτεκτονικά γραφεία, της Μέσης Ανατολής κ.ά.

Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, καθώς και το υπουργείο Πολιτισμού.