γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


ΟΛΟΙ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ

Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, ώρα 7 μμ

Ομιλητής: Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης

κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Οι σλάβοι των Σκοπίων, για να αποκτήσουν υπόσταση, να συμπληρώσουν τα ιστορικά και εθνικά κενά τους και να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, γυρεύουν να σφετεριστούν και να καπηλευθούν την Ελληνική Ιστορία και να αυτο-αναγορευθούν σε Μακεδονία και μακεδόνες, εκφράζοντας παράλληλα αλυτρωτικές βλέψεις και αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι συνοδοιπόροι τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα οικονομικά και στρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή, παραγράφουν την προσφορά της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ιστορία και τον Πολιτισμό, τους αγώνες και τις θυσίες των ελλήνων κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους και στηρίζουν τα Σκόπια επιβάλλοντας το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ονόματος και της ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας.

Αλήθεια, πώς θα αντιδρούσαν οι αμερικάνοι αν στα σύνορά τους εμφανιζόταν ένα κράτος με την ονομασία μιας πολιτείας των ΗΠΑ;

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, με τη στήριξη και των άλλων συστημικών πολιτικών δυνάμεων εθνικής αυτοκτονίας, γίνεται πρόθυμος εκτελεστής των ξένων εντολών και παραδίδει το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας στα χέρια σλάβων των Σκοπίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία.

ΟΛΟΙ αυτοί (έλληνες και ξένοι) που εμπλέκονται στο ξεπούλημα των εθνικών μας συμφερόντων και της ελληνικής ιστορίας είναι οι ίδιοι που βούλιαξαν τη χώρα και τους έλληνες στην κόλαση των μνημονίων, στη φτώχεια, στη δυστυχία, στη στυγνή εκμετάλλευση και στην απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Περηφάνιας.

Ο Ελληνικός Λαός, εκ των πραγμάτων, έχει ΜΟΝΟ δύο επιλογές: Ή, ξεπερνώντας τους συμβιβασμένους πολιτικούς και πνευματικούς του «ταγούς», θα βγει ενωμένος στους δρόμους και στις πλατείες, διατρανώνοντας την απόφασή του να υπερασπίσει την Ελλάδα, τη Μακεδονία, την Ιστορία και τα Εθνικά Συμφέροντα ή θα καταστεί συνένοχος και θα συνυπογράψει την ιστορική του απώλεια.

Μέση λύση, ευτυχώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Γι’ αυτό, στις 18 Ιουνίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μμ, έχουμε Εθνικό Χρέος να βρεθούμε ΟΛΟΙ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία, με ομιλητή τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ώστε να υπερασπίσουμε την Αλήθεια, την Ιστορία, την Εθνική μας Ταυτότητα και τα Εθνικά μας Συμφέροντα.

«Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα. Με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις. Γι’ αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρό στην Μακεδονία. Και να προσέχουνε πού πατάνε. Γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις έναν τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο. Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μάς δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μάς συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης, που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει: Να μη μιλάμε για αγώνες. Να μη μιλάμε για πολέμους. Να μη μιλάμε για θυσίες…». Χριστόδουλος, αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος