Όμοιοι της Μάνης: Πολιτιστικές πρωτοβουλίες για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο

Το ινστιτούτο “Όμοιοι της Μάνης” υπό την αιγίδα του δήμου Ανατολικής Μάνης διοργανώνει την ομαδική έκθεση με τίτλο “Συνάντηση Εικαστικών 2019”. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιάννης Γεωργαρίου, Πέτρος Γεωργαρίου, Όλγα Γεωργιάκου, Ηλίας Κάσσης, Μιχάλης Κάσσης, Ιωάννης Μανιατάκος, Λεωνίδας Μιχαλάκος, Γρηγόρης Σερεμετάκης, Αθανάσιος Σισμάνης και Αλέξανδρος Σκουρόγλου. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφική και γλυπτική και θα διαρκέσει από τις 3 έως και τις 20 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κότρωνα (πρ. δημοτικό σχολείο) με ωράριο 19.00′ με 22.00′.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 3 Αυγούστου και ώρα 20.30′ παρουσία των καλλιτεχνών, που θα μιλήσουν με το κοινό μέσα από τα έργα τους αλλά και γι’ αυτά.

Παράλληλα με την έκθεση και με αφορμή αυτήν, οι “Όμοιοι” διοργανώνουν για τον Αύγουστο ένα “καλοκαιρινό σχολείο τέχνης στη Μάνη”, το οποίο θα περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας σε παιδιά έως 18 ετών από καλλιτέχνες με σπουδαίο έργο και εμπειρία.

Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές όπως αυτή της Μάνης η βασική ανάγκη εξοικείωσης των παιδιών με τις τέχνες και τον πολιτισμό γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Την περίοδο των διακοπών πολλά παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επισκέπτονται τη Μάνη για τις καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι, μέσω της παρακολούθησης των παραπάνω μαθημάτων, παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να έλθουν σε επαφή τα παιδιά μεταξύ τους: τα παιδιά των μονίμων κατοίκων, εκείνα των οικογενειών που κατάγονται από τις περιοχές αυτές, αλλά όσα βρίσκονται εκεί για διακοπές ανεξαρτήτως καταγωγής και εθνικότητας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον ιστότοπο www.homoioimanis.com.