Ένα ολοκαίνουργιο αναπηρικό αμαξίδιο παραδόθηκε σήμερα στο Ειδικό Σχολείο του Καραβά από τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου.

Η κίνηση αυτή σκόρπισε χαμόγελα και συγκίνηση σε μαθητές και γονείς, γιατί ένα ακόμη παιδί θα μπορεί πλέον να διευκολύνεται στην καθημερινότητά του. Είναι το δεύτερο αμαξίδιο που παραδίδεται μέσα σε έναν χρόνο, ως αποτέλεσμα της πολύμηνης ενεργού συμμετοχής των πολιτών στη συλλογή πλαστικών καπακιών.

“Το όφελος είναι διπλό”, σημειώνεται από πλευράς δημάρχου, “καθώς αφενός γινόμαστε αρωγοί στην προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που τα χρειάζονται, και αφετέρου αναδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία της ανακύκλωσης, με σκοπό να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας. Ο δήμος μας ευχαριστεί όλους όσοι συλλέγουν πλαστικά καπάκια και τα προσκομίζουν στο δημαρχείο, γιατί με τη βοήθειά τους χαρίζουμε χαμόγελα και ευτυχία σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη”.

Η συλλογή πλαστικών καπακιών συνεχίζεται. Για το σκοπό αυτό έχει τοποθετηθεί ειδικός κάδος στην είσοδο του δημαρχείου στη Σπάρτη (Ευαγγελιστρίας 85-87).