Ώρα μηδέν για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Λακωνίας: Κάλεσμα της διοίκησης για μαζική συμμετοχή

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι οι επιμελητηριακές εκλογές θα διεξαχθούν:

• Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και από την ώρα 9.00′ έως και την 19.00′ στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Σπάρτη (επί της οδού Λυκούργου αρ.61).

• Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και από την ώρα 9.00′ έως και την 19.00′ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στους Μολάους του δήμου Μονεμβασίας.

• Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και από την ώρα 9.00′ έως και την 19.00′ στο Γύθειο, στο ισόγειο των γραφείων του Επιμελητηρίου (Ξανθάκη 3).

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο θα παραμείνει κλειστό.

Η κατανομή των εδρών ανά τμήμα του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει ως εξής: α) Τμήμα Εμπορικό 7 έδρες, β) Τμήμα Μεταποίησης 6 έδρες, γ) Τμήμα Υπηρεσιών 7 έδρες και δ) Τμήμα Εξαγωγικό 1 έδρα.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία των εκλογών αναδεικνύοντας στο διοικητικό του συμβούλιο ενεργούς πολίτες-επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου που θα εργαστούν για την αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, την ανάπτυξη του επιχειρείν και την οργάνωση δράσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Λακωνίας και την ανάπτυξη του τόπου.

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία:

1. Κάθε εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή εκλογικού βιβλιαρίου ή διπλώματος οδήγησης ή οποιουδήποτε άλλου επίσημου εγγράφου με ευκόλως αναγνωρίσιμη φωτογραφία του.

2. Ο κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να ψηφίσει μόνο μία φορά (ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιχειρήσεων στις οποίες είναι μέλος) και στο Τμήμα στο οποίο ανήκει (ή επιλέξει κατά την ψηφοφορία όταν συμμετέχει σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις) μέχρι 3 υποψηφίους του οικείου Τμήματος.

3. Κατά την ψηφοφορία ο κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να δηλώσει την προτίμησή του με σταυρό (+) ή «χι» (Χ) σε έως 3 υποψηφίους στο τμήμα το οποίο ανήκει.

4. Θα υπάρχουν 4 κάλπες, μία για κάθε τμήμα. Ο κάθε εκλογέας ρίπτει το φάκελο με την ψήφο του στην κάλπη του τμήματος στο οποίο ψηφίζει.