Την “Ώρα του Πολίτη” καθιερώνει η Αστυνομία

astynomia

astynomia

Την «Ώρα του πολίτη, των φορέων και των κοινωνικών εταίρων» καθιερώνει από τη Δευτέρα 20 Απριλίου η ελληνική αστυνομία, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.

Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ αστυνομίας και πολιτών. Δύο φορές το μήνα, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη υπηρεσία της ΕΛΑΣ ή άλλο φορέα, θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο διοικητής θα φροντίζει να το εισάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δεκατέσσερα αστυνομικά τμήματα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.