Εκατόν είκοσι περίπου δρομείς συμμετείχαν στην 1η Γύρα της Μάνης, τον αγώνα υπεραπόστασης 80,5 χλμ που διεξήχθη στις 18 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της κήρυξης της επανάστασης.

Κοινή αφετηρία και τερματισμός ήταν η Αρεόπολη. Μάλιστα λίγο πριν την εκκίνηση πραγματοποιήθηκε κι ένα μικρό τελετουργικό μπροστά από το επιβλητικό άγαλμα του άρχοντα της Μάνης, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Στη συνέχεια οι αθλητές, κάτω από έναν υπέροχο ήλιο και με μια ανοιξιάτικη φύση, ξεχύθηκαν προκειμένου να τρέξουν στην ακτογραμμή της Μάνης και ανάμεσα από τους αγέρωχους μανιάτικους πύργους.

Οι εθελοντές είχαν πιάσει από νωρίς τους σταθμούς που είχαν προβλεφθεί από τη διοργάνωση, και υπήρχε διαρκής και μεγάλη υποστήριξη εκ μέρους τους προς τους δρομείς. Συνάμα οι κάτοικοι στα χωριά απ’ όπου περνούσε ο αγώνας είχαν βγει έξω να τους υποδεχθούν. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αν εξαιρεθούν κάποια σημεία, ειδικά όταν έπεσε η νύχτα, οπότε υπήρχε πολύς και δυνατός αέρας.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Βασίλης Μίχος από τη γειτονική Καλαμάτα στους άνδρες και η Ζήνια Σανούδου στις γυναίκες.

Ευχαριστώντας όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία του αθλητικού αυτού γεγονότος, που τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Ανατολικής Μάνης, οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για τις 18/3 του 2018 και τη 2η Γύρα της Μάνης, με προοπτική -ίσως- ενός δεύτερου παράλληλου μικρότερου αγώνα.