10ος Παλαιολόγειος Δρόμος στις 28 Μαΐου

dromeis

Ο δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του διοργανώνουν τον 10ο Παλαιολόγειο Δρόμο στο πλαίσιο του εορτασμού των Παλαιολογείων 2016, το Σάββατο 28 Μαΐου, με ώρα εκκίνησης στις 18.00′.

Πληροφορίες διαδρομής: Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή, με αφετηρία την τοπική κοινότητα Μυστρά. Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει κάθετα σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης. Στην αρχή και περίπου μέχρι το 2ο χλμ η διαδρομή είναι κατηφορική, ενώ από το 3ο μέχρι και το 15ο περίπου χλμ είναι σε ευθεία κλίση. Μετά το 13ο χλμ υπάρχουν αυξομειώσεις του αγωνιστικού τερέν, ενώ τα τελευταία περίπου 2 χλμ είναι σχεδόν εξολοκλήρου ανηφορικά. Πάνω στη διαδρομή θα υπάρχει φύλαξη του αγώνα, ενώ σε άγνωστο σημείο για τους δρομείς θα υπάρχει σημείο τσεκαρίσματος (checkpoint).

Όριο αγώνα: Ορίζονται οι 3 ώρες (μέχρι τις 21.00′).

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Περίπου ανά 4 χλμ θα υπάρχουν νερό και χυμοί.

Ιατρική κάλυψη: Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο του γενικού νοσοκομείου Σπάρτης.

Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν σε αυτούς κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κατηγορίες:
Άνδρες: έως 29 ετών, 30-45 ετών, 46-59 ετών, 60 ετών και άνω.
Γυναίκες: έως 39 ετών, 40 ετών και άνω.

Γραμματεία αγώνα: Θα ανοίξει δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα (από τις 16.00′).

Δηλώσεις συμμετοχής: Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα δέχεται δηλώσεις συμμετοχής έως 25/5, που θα περιλαμβάνουν απαραίτητα ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης aods2015@hotmail.com.

Για τεχνικά θέματα του αγώνα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης κ. Μιχάλη Καλομοίρη στο τηλέφωνο 6942554549, αλλά και με τα γραφεία του ΑΟ στο 27310 29082.

Απονομές – έπαθλα: Κύπελλο και μετάλλιο θα λάβουν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες, ενώ θα υπάρχουν έπαθλα για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας. Όσοι λάβουν έπαθλα στη γενική κατηγορία δεν θα βραβευτούν στην κατηγορία τους. Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Βραβεύσεις: Θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη του χρονικού ορίου των τριών ωρών.

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με chip που τοποθετείται στο παπούτσι και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.