12 συλλήψεις σε επιχείρηση της αστυνομίας

Lakwnia - Messinia epixeiriseis

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έλεγχοι έγιναν σε συνολικά 332 άτομα και σε 270 οχήματα.

Στο νομό μας συνελήφθησαν ένας ρομά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές, τρεις ρομά για καταδικαστικά έγγραφα, ένας αλλοδαπός για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και επτά αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Εξιχνιάστηκαν, ακόμη, τρεις περιπτώσεις κλοπών που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σπάρτης. Δικογραφίες σχηματίστηκαν από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας σε βάρος ενός 23χρονου ρουμάνου, καθώς και δύο ανηλίκων ρομά.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στους δύο νομούς, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 210 γραμμαρίων, μία αστυνομική ράβδος και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 74 παραβάσεις του ΚΟΚ και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.